İngilizce Öğrenmenizi Kolaylaştıracak 6 Uygulama

 

    İngilizce Öğrenmenizi             Kolaylaştıracak  6 Uygulama

 Merhaba,ben Zeynep.İlk yazımda sizlere İngilizce öğrenmenize katkıda bulunacak 6 mobil uygulamadan bahsedeceğim.Sizlere hatırlatmak isterim ki uygulamalar sadece yardımcı birer araçtır. İngilizce öğrenmek için tek başlarına yeterli olmayacaklardır.İngilizce öğrenmek sebat işidir,azim etmeli ve üstüne gitmelisiniz. Bu uygulamalar da sizin dil ile olan etkileşiminizi artıracaktır. Özellikle belirttiğim uygulamalarda  düzenli pratik yaparsanız olumlu sonuçlar alabilirsiniz.Öyleyse yazımıza geçelim.


  1. Duolingo
Bu uygulamayı daha önce çoğumuz duymuştur illaki.Temeller 1 dersi ile önce size adım attırıyor. Uygulama Çeşitli sayıda becerilerden oluşuyor. Mesela Temeller 1 dersi 4 bölümden oluşuyor. 6 taç düzeyi var,taç düzeyi
kavramıysa o bölümdeki uzmanlığınızı, aşinalığınızı gösteren simge.Bölümü hatasızca,alıştırma yapa yapa tamamlarsanız öğrendikleriniz pekişir.Her beceriyi aştıkça 
alıştırmalar zorlaşır. Böylece taç kazanırsınız.Ayrıca dersleri tamamladıkça doğru sayınıza göre de puan kazanırsınız. Böylece puan tablosunda arkadaşlarınız ile yarışabilirsiniz.Tek dezavantajı ise 5 can hakkınızın olması.Canlarınız bittiği takdirde yeni alıştırmaları açamıyorsunuz.Canları kazanmak için beklemeli veya eski alıştırmaları tekrarlamalısınız.
 



Benim en sevdiğim kısım ise duolingo hikayeleri.Kısa hikayelerle dinlediklerinizi cümleye döküyor ve konuşmadaki diyalogları siz de seslendiriyorsunuz.Ders içeriklerine gelince A1 A2 seviyesini geliştirmek için kullanılabilir içerikleri var.Şahsen A2 ve üstü olanlara alıştırmalarını başka platformlardan sürdürmelerini tavsiye ederim.Ama hikaye kısmını herkese öneriyorum.Başlangıç düzeyinde size yardımcı olacak bir uygulamadır.



2. Voscreen

Oldukça kullanım kolaylığı sağlayan bir dinleme uygulaması.Size dizi ve filmlerden kesitler sunuyor.Siz de duyduğunuzun Türkçesini iki şık arasından seçiyorsunuz.İsterseniz altyazıları kullanın,isterseniz direkt işaretleyin.Evet,kullanımı bu kadar.Düzenli olarak yaptığınızda dinleme becerileriniz çok gelişiyor.Ayrıca kategorilere ayrılmış.Misal 1-5 kelimelik videolar, ileri seviye videolar gibi.Bu yüzden uygulama tüm seviyelere uygun.Deneyin çok faydasını göreceksiniz.



3.Cake

Yine Voscreen gibi bir uygulama.Ama çok daha kapsamlısı.Videolar var,ilgi alanınıza göre takip edebilirsiniz.Diyelim bir video açtınız,size öğretmek istediği ifade 3 defa tekrarlanıyor.Sonra sizden ifadeyi telaffuz etmenizi istiyor.İsterseniz testler de var.Öğrendiğiniz ifadeleri pekiştirebiliyorsunuz.Sonra makale ve gazete yazısı tarzı yazılar da var, mesela Günün haberleri gibi.Onları takip etmenizi öneririm çünkü güncel içerikleri var.Ayrıca uygulama size  haber metnini okuduktan sonra sizden de okumanızı istiyor.Böylece telaffuzdaki hatalarınızı görebiliyorsunuz.Snacks kısmında da youtube'daki shorts gibi eğitici videolar var.Yine seviyenize göre içerik bulabildiğiniz için herkese öneriyorum.Tek kötü yanı ise her ifade izlenemiyor.Premium mantığı var.

4.Musixmatch

Aslına bakarsanız dil öğrenme uygulaması olduğunu söyleyemem fakat uygulamayı doğru bir biçimde kullanırsanız İngilizcenize katkıda bulunacaktır.Musixmatch bir şarkı sözü uygulaması.Sevdiğiniz bir ingilizce şarkının sözlerini çıkartın.Daha sonra da kendi kendinize çevirmeye çalışın.En sonunda ise şarkının çevrilmiş versiyonu ile sizinkini karşılaştırın.Böylece bilmediğiniz kelimeleri ve kalıpları da 
öğrenmiş olursunuz.İleri seviye iseniz siteye üye olup siz de şarkıların Türkçeye veya İngilizceye çevrilmesine katkıda bulunup pratik yapabilirsiniz.




5. Beelinguapp

Okuma becerilerinizi ilerletirken pek çok şey öğrenebileceğiniz güzel bir uygulama.Makalaler,haberler ve yazılar var.Program size seçtiğiniz yazının İngilizcesini okuyor,bu arada İngilizcesini de takip edebiliyorsunuz,hemen altta da Türkçesini takip edebiliyorsunuz.Haberler,gizem,tarih ve kültür,bilim ve teknoloji,klasikler,biyografiler vb.bir sürü güncel yazı bulabiliyorsunuz.Ayrıca metinler seviyelere ayrılmış.Okuyup dinlediğiniz metindeki önemli kelimeleri görebiliyor,bilmediğiniz kelimeleri sözlüğünüze ekleyebiliyorsunuz.Tek dezavantajı,her metin okunamıyor çünkü premium istiyor.Yine de ücretsiz sürümü ile de tatmin edici ve faydalı
bir uygulama.

6.Wordbit

Kelime dağarcığınızı geliştirmeye ve daha çabuk kelime ezberlemenize yardımcı olan uygulama.Uygulamadan öğrenmek istediğiniz kelime gruplarını seçebiliyorsunuz.Zor,ileri seviye,Toefl gibi.Telefon ekranınızı her açtığınızda size bir kelime gösteriyor.Siz de kelimeyi bilip bilmediğinizi işaretliyorsunuz.Böylece bilmedikleriniz ve bildikleriniz farklı yerlerde birikiyor.Böylece bildikleriniz ile zaman kaybetmeyip,bilmediklerinizi öğrenebiliyorsunuz.Kelimeleri sesli okuması,telaffuzunuzu da öğrenmenize yardımcı oluyor .Kelime ezberlemek için başarılı bir uygulama.


BONUS: Sözlük olarak Tureng'i öneririm.Fakat ben kelimeleri gruplandıracağım ,iş ingilizcesi kelimeleri,Ted konuşmalarındaki kelimeler tarzı daha spesifik şeyler istiyorum derseniz Cambridge Dictionary Plus öneririm.Sözlükteki kelimelerin karşılığı İngilizce açıklama şeklinde sunuluyor.O yüzden Intermediate seviyesinden itibaren kullanılması daha uygun bir sözlük.

    ÖR:  Inıtiative - a new plan or process to achieve something or solve a problem 



                                Bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşçakalın

-Zeynep G.-

Yorumlar

Yorum Gönder